Jazz på museet med Maria Dybbroe

Indlæser kort...

Dato/klokkeslæt
Dato(er) - 01/11/2019
17:00 - 18:00

Lokation
Klosterlund Museum

Kategori


På Klosterlund Museum er vi så heldige at få besøg af jazzkunstneren Maria Dybbroe, der med en unik solokoncert vil sætte toner til museets historier og stemninger.

Koncerten finder sted som led i det nationale initiativ ”Jazz at the Museum”, der er en del af ”Spil Dansk-ugen”. Landet over vil udvalgte museer danne rammen om helt særlige live-arrangementer, hvor en professionel jazzkunstner fortolker kunstværker, installationer og udstillinger på et museum via improviserede musikstykker. Kunstneren Maria Dybbroe er saxofonist, improvisator og komponist med base i Aarhus og København. Hun forbindes ofte med den eksperimenterende, frit improviserende del af jazzscenen.

Jazz-stjernestøv

Faktisk kommer det til at drysse lidt med jazz-stjernestøv, når Maria Dybbroe gæster museet, for trods sin unge alder har Maria Dybbroe nemlig allerede en opnået stor anerkendelse. I 2017 spillede hun med Bon Iver, da de optrådte på Haven Festival, og samme år blev hun af P8 Jazz udvalgt til at turnere med Euro Radio Jazz Orchestra som årets danske deltager. Til Cph. Jazzfestivals 40-års jubilæumsfejring i 2018 var Maria da også én af de 10 musikere der på tværs af generationer var håndplukket til at åbne festivalen.

Koncerten på Klosterlund Museum sker i samarbejde med kulturens venner i Engesvang, der også har et Spil Dansk-arrangement ugen inden koncerten på Klosterlund Museum, hvor de indbyder til en syng-sammen-aften i Den gamle Biograf med det lokale kor EKKO som drivkraft.

Koncerten på Klosterlund Museum er gratis, men kræver billet via tilmelding gennem Museum Midtjylland (se museummidtjylland.dk). Museet åbner kl. 16 og der kan købes kaffe/te, kage mm. i museets café.