plakat om foredrag om Folkekirkens Nødhjælp

100 år med hjælp til verdens fattigste

Indlæser kort...

Dato/klokkeslæt
Dato(er) - 08/02/2022
19:00

Lokation
Engesvang Sognehus

Kategori


I 2022 er det 100 år siden, at Folkekirkens Nødhjælp blev stiftet. Formålet har i alle årene siden været at hjælpe kirker og kristne rundt om i verden med at hjælpe de fattigste i deres lande.

Det tog rigtig fart i i 1967 da man i fjernsynet for første gang så hvordan krig kan gå ud over civile i den nigerianske udbryder-stat Biafra. Det fik folk i Folkekirkens Nødhjælp til at starte en luftbro med gamle, udslidte flyvemaskiner, der fløj nødhjælp ind til de sultende civile ofre for krigen.

En ny udvikling i arbejdet kom da den sydafrikanske biskop Desmond Tutu besøgte Folkekirkens Nødhjælp i 1977 og opfordrede til at stå i spidsen for en international boykot af Sydafrikanske varer, så længe apartheid delte den sydafrianske befolkning op i første-, anden- og tredjeklasses mennesker.

I dag er Folkekirkens Nødhjælp inde i ny udvikling, hvor der sættes fokus på samhandel mellem danske virksomheder og producenter i den fattige del af verden.

Alt det vil det lokale menighedsrådsmedlem Hans Jørgen Hansen fortælle om. Han har besøgt flere af Folkekirkens Nødhjælps udviklingsprojekter, og han sidder i organisationens øverste poliske organ, Rådet.